• This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • 606328751-55

Dades web

La Jove Orquestra Simfònica de Marratxí és una jove associació sense ànim de lucre, adscrita a les entitats ciutadanes del Municipi de Marratxí, formada pels músics de Marratxí i de les localitats properes i els seus associats.

Volem destacar el fet que no som una orquestra Municipal, i que no reben cap ajuda per part de l’Ajuntament de Marratxí.

L’Orquestra va néixer a l’abril de 2014, i des de llavors ha fet una feina de formació  de cap als seus components i ha participat en concerts per diversos Municipis de Mallorca.

Tenim la nostra seu d’assajos i aules,  als locals que ens cedeix un dia per setmana l’Obrador de Músics Marratxí al Pont d’Inca, al carrer cabana número 1.

Volem acostar la música d’orquestra simfònica a la gent i acostar als més joves a tots els valor que promou la música, interpretant clàssics, autors contemporanis i música de bandes sonores ben conegudes pels més joves.

L’orquestra compta actualment amb una plantilla de 40 músics, entre cordes i  instruments de vent.

L’Associació alberga dues formacions musicals autònomes però molt interrelacionades: la Jove Orquestra Simfònica de Marratxí (músics de 15 a 23 anys), i la l’Orquestra Escola (músics de 4 a 15). En ambdós casos parlam  d’orquestres de caràcter formatiu i no professional, que, a més dels seus objectius artístics i musicals, cerquen potenciar en els joves músics valors socials bàsics com la convivència, el mèrit, la igualtat d’oportunitats i la solidaritat.  

Les dues orquestres representen, per la joventut dels seus membres i pel tipus de feina que desenvolupen, un projecte social i artístic ambiciós, que des de unes bases sòlides, avalades per l’experiència docent i la trajectòria dels seus professors/es, cerca consolidar-se definitivament en l’àmbit de la nostra Illa. Pe tot això tenim la necessitat i fem l’esforç de cercar ajudes entre entitats públiques o privades que puguin oferir garanties de continuïtat i desenvolupament en el temps.cuadrado1

Les nostres Orquestres compten també amb els alumnes avançats de cant i el amb el recolzament del cor de s’Obrador de Músics, que participa activament dels concerts organitzats per l’orquestra Jove i que han de Mester veus i cor.

A

Els nostres Objectius

El principal objectiu de l’Associació és fer créixer l’interés per la música en totes els seus àmbits i fer posible que sigui patrimoni del major nombre de ciutadans possible.

Els concerts de “música clàssica”, habituals en qualsevol societat culta, són fets puntuals i minoritaris. Contrarestar aquesta situació implica incrementar tant la freqüència com el número d‘assistents i, més encara, fer créixer la curiositat dels més joves, mitjançant de músiques que els són més properes, com les bandes sonores.

Som conscients de que no existeixen receptes màgiques per a aconseguir aquest propòsit; per això pensem que és imprescindible el treball conjunt d’associacions, institucions, municipis, pares i professorat en pro d’una educació musical que fomenti la pràctica de la música i incorpori l’oïda activa i intel·ligent.

D’acord amb això, els nostres objectius específics de la nostra Associació son:

cuadrado1 Cap als nostres membres:

  • Donar a conèixer el repertori simfònic i de cambra.
  • Oferir una proposta d’oci i formació consistent en llegir i interpretar música en grup.
  • Proporcionar als nostres joves la possibilitat d’integrar-se en un projecte artístic comú en el qual tot el món és important.
  • Ajudar-los a desenvolupar-se com a ciutadans i a construir la seva  personalitat artística mitjançant de la pràctica musical en grup.
  • Implementar els valors de solidaritat, convivència, mèrit i igualtat d’oportunitats.
  • Facilitar als joves músics que demostrin les seves capacitats interpretatives extraordinàries, l’oportunitat d’actuar com a solistes.

cuadrado1 Cap al públic i la societat en general:

  • Reivindicar els concerts de “música clàssica” com a  una cosa pròpia de la nostra cultura.
  • Atreure a nous públics cap a aquesta  manifestació cultural.
  • Portar la música clàssica i de qualitat  a llocs en els quals aquesta pràctica artística és poc comú.
  • Interpretar nous repertoris, també de jove compositors.
  • Realitzar concerts de caràcter pedagògic que ajudin al públic a escoltar d’una forma activa, intel·ligent i crítica.
  • Potenciar concerts de bandes sonores i combinar-los amb altres especialitats artístiques com són, la dansa, la literatura i manifestacions gràfiques o pictòriques.

 

El nostre projecte:

 

    La nostra Orquestra vol ser una bona plataforma per donar a conèixer nous intèrprets, donar l’oportunitat als més joves de demostrar el seu talent i poder fer-ho des de un ambient no competitiu i seriós, que formi i orienti el camí de treball i esforç per a arribar a la professionalització musical dels component de l’orquestra més enllà de la seva aula d’instrument.

  Sóm un lloc de trobada per als joves compositors Mallorquins o de les Illes Balears que volen tenir una plataforma sòlida per a estrenar les seves creacions o experimentar amb el so i la plantilla completa d’una orquestra.

Una oportunitat per a diferents estils de direcció, cercant diferents directors si escau per a preparar diferents projectes musicals.

L’orquestra té un ampli repertori, que anualment ampliem preparant nous temes i presentant noves propostes, nascudes del nostre director i de les mateixes demandes del joves músics,  podent oferir diverses opcions per a concerts temàtics.

A Continuació us fem una relació de les possibilitats de repertori i de tipus de concert que estem en disposició d’oferir actualment:

 

Cada un d’aquests concerts és pot oferir com a concert pedagògic amb l’aportació dels músics i explicacions per part del director dels temes que s’interpretaran, de com funciona l’instrumental de les seves característiques, de la forma musical emprada, etc, és a dir, podem fer també un concert pedagògic orientat no tan sols al plaer de la música en si sinó a fer arribar una tasca d’aprenentatge i ensenyament musical als espectadors.

 

 

 

A)      Concert de Bandes Sonores Originals Música de pel·lícules molt populars

 

1.       El padrino

2.       Juego de tronos

3.       La lista de Shimler

4.       Romeo y Julieta   (Love Theme)

5.       El senyor dels anells

6.       Star Trek 2009

7.       Piratas del Caribe

8.       La Mision ( Oboe’s Gabriel)

9.       Gladiator

10.   1492 “ The conquest of Paradise”

11.   Marcha Imperial de Star Wars

12.   La vida es Bella

13.   Cinema Paradiso

       

B)      Concert d’any nou amb repertori clàssic, cor i ballarins per diversos temes (Radestsky, Brahms, Strauss, Haendel…) ( a realizar entres els dies 2-3-4-5 i 6  de gener)

 

1.       Poutpurry Nadalenc amb coro

2.       Marxa Radetsky

3.       Dansa Hongaresa número 5

4.       Hallelulajh de Haendel amb coro

5.       Número 1 del Llac dels cignes de

6.       El Danuvi Blau de J.Strauss

7.       Tanhauser de .R.Wagner

8.       Va Pensiero ( Nabucco ) de Verdi amb coro

9.       Romanza de Bacarisse  (solo de Guitarra y orquestra)

10.   BIS ( La Quinta Mambo- Beethoven- Pérez Prado)

 

C)      Concerts de Musicals ( Annie, El fantasma de la ópera, els Miserables, etc…)

 

1. Selecció de temes del Fantasma de la Ópera

2. The Music of the Night    del Fantasma dela Opera

3. Los Miserables

4. Annie:   Esta vida no es Vivir  y Tomorrow

5. Let it Go de  Frozen

6.Hallelujah de Cohen

7. Nessum Dorma

8. Cançó de Bress per uan Princesa Negra

9. 1492 “ The conquest of Paradise”

10. Alfonsina y el Mar

11.El rei León

 

D)     Concert amb un repertori més simfònic i amb dues parts diferenciades: 

 

  1ª Part   Autors Sudamericans 

 

Oblivion                               A.Piazzola

Adios Noninó                      A.Piazzola

Conga del Fuego Nuevo    A.Marquez

Danzón nº2                           A.Marquez

Alfonsina y el Mar              A.Ramirez

2ª part    (música de Manga Japonés)

Dragon Ball Z                          Shunsuke Kikuchi

El vals de Chihiro                    J.Hisaishi

El Castilla Ambulante            J.Hisaishi

Princesa Mononoke              J.Hisaishi

 

A més de l’orquestra completa ,  podem oferir un repertori de cambra amb l’oquestra de corda, que prepara en els assajos parcials un repertori de cambra, específic per corda.

Un altre format que també podem oferir és el de realitzar un concert amb dues parts diferenciades, 1a part amb cant coral i repertori de coral, i una segona part amb repertori orquestral, i finalitzar el concert amb uns temes conjunts coral-orquestra.

Les necesitats tècniques

Cadires, unes 40, per tal de poder seure els músics, i un espai adient per realitzar el concert, un claustre, un teatre, un pati en bona sonoritat, i il·luminació suficient per tal de poder veure les partitures, a més de la possibilitat de tenir una pressa de corrent, per si escau utilitzar amplificació.

 

 

El cor de s’obrador de Músics:

 

L’orquestra compta amb el recolzament del cor de s’Obrador, que s’encarrega d’interpretar els temes vocals i corals de les peces que preparem pels concerts. Aquesta coral es veu recolzada en diversos temes per cantaires d’altres corals per tal de donar un major volum a la interpretació que fem a diverses partitures.

Actualment és una formació que compta amb 22 o 23 cantaries, i  que es completa amb solistes convidats per concerts puntuals pels quals els necessitem.

Han interpretat temes com el Senyor del anells, Princesa Mononoke, putpurris nadalencs, Nessum Dorma, musicals com els Misserables i el Fantasma de la òpera, etc…

És a dir, un recurs imprescindible per a l’orquestra , ja que és un color més a utilitzar en els nostres concerts.

 

L’Orquestra Escola:

L’orquesta escola (OE) és un projecte nou a Marratxí per a joves instrumentistes de corda fregada en el qual es fomenten els valors del treball en equip, la disciplina d’estudi i assaig, al mateix temps que se’ls  ofereix l’oportunitat de descubrir i interpretar obres dels grans autors de la historia de la música. 

Els seus principals objectius són inculcar els principis bàsics de la interpretació orquestral a músics amb edats compreses entre els 4 i 15 anys; ajudar a apreciar la música mitjançant de la pràctica orquestral, conèixer el  seu repertori i actuar en concerts i audicions públiques. Fundada en el  2015 per iniciativa del nostre director artístic Pep Corbalán, ha demostrat durant el se breu període  d’existència que es possible crear afició per l’instrument en edats molts joves gaudint i al mateix temps obtenint un resultats artístics satisfactoris.

Tots els components de l’orquestra escola són de les especialitats de corda (violins, violes, violoncels, contrabaixos y arpa) i realitzen setmanalment assajos, en conjunt o per seccions, amb el suport del nostre equip docent i músics de la JOSM. Obtenint per la seva part classes de música gratuïtes, potenciant així la seva formació, i integrant als membres més joves de la orquestra, les classes i talleres són impartits pels professors que actuen juntament amb els membres de l’orquestra.

 L’orquestra escola ofereix una mitjana de tres concerts per temporada un cada trimestre, en els recintes en els qual actualment podem fer-ho, a més d’integrar-se a nivell formatiu amb la plantilla de l’orquestra principal per a concerts programats para la JOSM, i compartir la experiència de participar en concerts més seriosos de l’orquestra principal.

Els professors que estan participant de la Orquestra escola són professionals de reconeguda trajectòria com Héctor Bujosa ( viola, violí i canto) Lourdes Pons (Violí i Viola) Álvaro Chaves Miquel Estelrich (Veus), Josep Romero (Violoncels, contrabaixos) i Pep Corbalán direcció de l’orquesta JOS; y arreglista/adaptador de los temes de totes les seccions.

 

 

Que Oferim:

 

    La nostra associació pretén gaudir d’espais per a la realització de la seva activitat artística,  espais que puguin acollir una orquestra i un cor, i d’un públic que vulguin gaudir de la feina feta pels joves musics que han treballat per a la realització dels seus concerts.

Hem fet concert a Marratxí, Campanet, Santa Maria, Palma, i amb un gran èxit d’assistència de públic.

El catxet de l’orquestra és de 1000 € per concert.

 

 Que es desglossen, en les següents partides,  uns 40 musics de l’orquestra, més 20 músics de coral. Els dos directors musicals de la coral i de l’orquestra, a més dels professors i encarregats de les seccions de corda i vent respectivament, un tècnic de so i els encarregats de muntatge de l’espai a l’hora de realitzar el concert.

Les despeses inclouen (si no és té al lloc del concert) equip d’amplificació, i lloguer i transport de  tot l’instrumental de percussió necessari per a realitzar el concert (timbals, bateria, congues, xilòfon , etc..).

Lloguer si escau d’un mitja de transport pels músics al lloc del concert i col·laboradors de l’orquestra.

Actualment, l’orquestra pot oferir quatre concert especialitzats, a més de poder fer un concert de temàtica lliure mesclant autors i repertori variat per fer un concert per tots els públics.

 

Podem oferir tres concert a realitzar en aquesta proposta d’activitats socioculturals.

 

Projectes de l’orquestra i us del finançament dels concerts:

 

   Com a entitat sense ànim de lucre estem exempts d’Iva. La quantia i import del concerts, tenen com a objecte ser destinats a la mateixa infraestructura de l’associació en diferents àmbits:

Projecte educatiu:  Que els jove músics puguin gaudir de classes gratuïtes de perfeccionament de les seves especialitats, tant amb els professors de la pròpia agrupació, com amb professors convidats per a la realització de Masters class.

Tenir la possibilitat de dur directors convidats de l’àmbit de les Illes Balears o de Nivell Nacional que puguin oferir una experiència enriquidora pels músics i que permeti el creixement qualitatiu de l’agrupació per tal de poder realitzar altres concerts oberts al públic per gaudir del que ha aportat el director convidat el del que han aprés el musics d’aquesta experiència.

 

Projecte Social: L’orquestra és un punt de trobada i d’aprenentatge. Esta obert de forma GRATUÏTA a tots els que hi volen participar, en cap cas l’import dels concerts es destinat a pagar als joves musics.

Els valors que volem transmetre, són bàsics i un puntal a l’hora de plantejar aquest projecte. L’amor per la música, el sacrifici personal per tal d’aconseguir unes metes, el valors de l’esforç, l’amistat, les relacions socials i compromís amb aspectes socials que ens envoltes com a poble i com a societat, ( projectes de concerts solidaris per obtenir fons per altres associacions ciutadades que ho sol·licitin), a més de fomentar el bon ambient amb activitats que reverteixen en el grup com organització de sopars, activitats lúdiques, com acampades i sortides a l’aire lliure, etc.

 

Projectes D’intercanvi: com a jove orquestra, volen que els nostres components puguin sortir fora del seu àmbit habitual de treball, i puguin conèixer altres musics, en altres espais, ja siguin d’àmbit nacional com internacional. Hem tengut contactes amb orquestres d’Anglaterra i d’altres punts d’Europa per a realitzar intercanvis i concerts en altres països, que necessiten també d’una forta inversió per a poder-se realitzar-se. Aquest apartat és un altre que l’associació vol dur a terme, i que els músics tenen il·lusió per realitzar, ja que es tot un premi al seu esforç i compromís.

Per tot això i per dur endavant el nostre projecte, volem oferir-vos els serveis que dona la nostra associació esperant que puguin ser apreciats i gaudits d’igual forma que els apreciem nosaltres

 

El nostre Director Musical:

 

Pep Corbalán Llabrés, nascut  a Palma de Mallorca el 30 de març de 1979.


Dades acadèmiques:


Va començar a estudiar guitarra amb la professora Antònia Mulet, després de superar la prova d’accés,  va ingressar al 4t curs de guitarra del Conservatori Professional de Música i Dansa de les Illes Balears, on va rebre les classes del professor Lluís Rullán. Els darrers anys del grau mig varen ser cursats amb els professors  Guillem Noguera i Miquel Àngel Aguiló.

Actualment Cursa esta cursant el darrer curs de la diplomatura de Magisteri Musical, a l’UIB i està matriculat al Conservatori Superior de Pedagogia del Llenguatge Musical.

Ha participat a diversos recitals dins l’illa ja sigui com a solista o com a component del Quartet de Guitarres Nostra Terra, també ha tocat concerts  de Guitarra solista amb la banda de música Unió Musical Nostra Terra.
Ha cursat fins a cinquè curs de saxòfon. Rebent classes de Catalina Ribot, amb qui va preparar l’accés al Conservatori Professional de Música i Dansa de les Illes Balears, on va accedir a quart curs, i a on va cursar el cinquè amb el professor Víctor Martínez. Ha realitzat diversos cursets de  Saxofon amb Manuel Miján (Catedràtic del Real Conservatori Superior de Madrid).
Actualment exerceix com a director de l’escola de música “Nostra Terra” de Son Ferriol, escola reglada, que imparteix ensenyaments oficials i expedeix diploma de grau elemental de música. On dona classes de llenguatge musical i de guitarra des del curs de 1998-1999
A més és diretor també de l’escola Autoritzada de grau elemental s’Obrador de Músics Marratxí, que ha obert les seves portes aquest any 2011-2012, i que impartiex també especialitats en escola de música moderna.
Actualment és el director de la Banda de Música NostraTerra de Son Ferriol i de l’Orquestra de Guitarra de Marratxí, de la Jove Orquestra Simfònica de Marratxí, i de l’Orquestra Simfònica del l’Hospital Universitari de Son Espases.

Titulacions:


-Titulació Superior de Guitarra al Conservatori Superior de les Illes Balears
-Titulació del CAP en el curs 2004-2005.
- Seminari de llengua específica del reciclatge de llengua 2.
-Esta cursant les darreres assignatures de la Llicenciatura de Pedagogia Musical al Conservatori Superior de les Illes Balears.

Experiència docent:


-Professor de Saxòfon a Santa Mònica (1 any)
-Classes en el Col•legi Públic del Coll de'n Rabasa (3 anys )
-Com a Director de l’Escola de Música Nostra Terra i de mestre de Llenguatge Musical i Guitarra ( 12 anys ).
- Pràctiques docents a L’IES Marratxí.
- Pràctiques docents a Primària a la Salle d’Inca.
- Professor de Guitarra a l’escola de Música Municipal de Santa Maria del Camí (6 any).
-Exerceix actualment com a secretari de l’escola de Música de Santa Maria del Camí.
- Experiència de 10 anys com a director  i fundador de l’orquestra de Guitarra Nostra Terra, actualment Orquestra de Guitarra de Marratxí.
-Concerts pedagògics a diversos centres escolars, on ha fet concerts i explicacions amb el Quartet de Saxofon Nostra Terra i el quartet de Guitarra Nostra Terra.
- Experiència com a autor d’arrengaments de peces musicals per a agrupacions musicals, com a corals, petits grups de cambra, Quartets de guitarra, bandes de música

Cursets realitzats:


-Curset de Guitarra amb el concertista Carles Trepat
- Curset de Guitarra amb el concertista Alex Garrover
- Curset de Guitarra amb el concertista Miguel Trapaga
-Curset de Saxofon amb Manuel Miján (Catedrátic del Real Conservatori Superior de Madrid)
-Master Class amb el concertista, Ricardo Jesús Gallén García.
- Curset de tècnica guitarrística amb Antonio Duro.
- Assistència a masterclas de guitarra per David Russell al Conservatori Professional de Música de les Illes Balears com a oient.

Cursos complementaris:


Curs de Percussió Corporal impartit pel percussionista i music del cos KEITH TERRY al març de 1999.
Assistència al V curs d’anàlisis musical “ La Polifonia de l’edat d’or Espanyola” impartit pel professor José López Calo al març de 1999.
Assistència al IV curs d’anàlisis musical “ Aspectos de la creació Musical al Segle XX. Una Perspectiva” impartit pel professor David Padrós i Motoriol al maig de 1998.
Curset de Percussió Orff organitzat per L’Ajuntament de Pollença.

Experiència com a Concertista:


-    Membre fundador del Quartet de Guitarra Nostra Terra al 1999. L’Agrupació ha realitzats concerts per tota l’illa, ha estat finalista al concurs Art Jover de música de cambra. I actualment està inscrita al circuit de música Jover del Consell Insular de Mallorca.
-    Concerts audicions, al conservatori Professional de les Illes Balears
-    Concert de l’església de Sant Marçal, al cicle de joves promeses de Marratxí.
-    Concert de guitarra solista conjunt amb la banda de música Unió musical Nostra Terra a Son Ferriol.

-Ha interpretat diversos concerts en la modalitat de duet de guitarra amb na Marian     Mulet

Experiència com a gestor:

-    Fundador de l’empresa de gestió, edició i música MusicGate, que treballa a través d’internet i que dona serveis de publicacions, gestió i Ensenyament on-line arreu del món.
-    Ha format part de la gestió administrativa i econòmica a la associació Unió Musical Nostra Terra durant els darrers 19 anys, on ha aconseguit passar d’una gestió d’una escola de 15 alumnes a una escola amb 220 alumnes, on es preveu un augment d’alumnat anual, i d’infraestructures musical.

- Fundador i director de l’escola Obrador de Músics Marratxí, escola Autoritzada de grau elmental de música ubicada a Pont d’Inca Marratxí.

Publicacions:

-La Guitarra Col•lectiva a les Illes balears I...Ed.Musicgate

-12 Cuartetos fáciles de Guitarra Vol.1……..Ed. MusicGate

-Llibre d’escales i tècnica de la guitarra de Grau Elemental...Ed Musicgate
-Lectura i entonació 1...Ed.Musicgate
-Lectura i entonació 2....Ed Musicgate
-Lectura i entonació 3....Ed.Musicgate
-l’Abc de la teroria musical 1.....Ed Musicgate
-Llibre de dictats musicals 1r LOE.....Ed.Musicgate
-Llibre de dictats musicals 2n LOE.....Ed.Musicgate
-Llibre de dictats musicals 3r LOE.....Ed.Musicgate
-Llibre de dictats musicals 4t LOE.....Ed.Musicgate

Composicions pròpies:

-El racó de les Fades
-L’arribada de la nit
-El Ball de la lluna i la Papallona
-La Font de la Vida.
-Au vent de Formentor